Slávky a lá Marinára, slávky s rajčaty San Marzano, oregánem a česnekem
Mussels a lá Marinára, mussels with San Marzano tomatoes, oregano and garlic
Cozze alla Marinara, cozze con pomodori San Marzano, origano e aglio
399 Kč
Doporučení Sommeliera
Franciacorta Brut, Monzio Compagnoni
150 Kč
(Víno má plnější buket, který unese chuť česneku a příjemnou lehčí kyselinku, která zjemní navinulost rajčat)
Slávky na bílém víně s řapíkatým celerem a petrželkou
Mussels, white wine, celery and parsley
Cozze vino bianco, sedano e prezzemolo
390 Kč
Doporučení Sommeliera
Gavi di Gavi, Il Poggio di Gavi
160 Kč
(Lehčí vína z odrůdy Garganega se vylozeně hodí k mořským plodům a jedná se o vína spíše herbální, nežli ovocná. Za mě super k řapíkatému celeru)
Rizoto se slávkami a rukolovým pestem
Risotto with mussels and aragula pesto
Risotto cozze e pesto di rucola
390 Kč
Doporučení Sommeliera
Custoza Superiore, Monte del Frá
120 Kč
(Tato Custoza má nejvyšší hodnocení vůbec. Zraje na sudu, což jí přidává na plnosti. Skvěle se hodí k rizotu, v kterém je kupříkladu máslo a parmezán. Nebo pestu s olivovým olejem)
Spaghetti se slávkami na bílém víně a rajčaty Vesuvio
Spaghetti with mussels, white wine and Vesuvio tomatoes
Spaghetti con cozze e pomodorini del Vesuvio
420 Kč
Doporučení Sommeliera
Riesling „Unplugged“, Weingut Tesch
140 Kč
(Toto párování bude dokonalé. Riesling z náhe, úplně suchý, s jemnou slaností a vysokou mineralitou)