Prague Mussels Week

Mušlový týden 26. 9. – 2. 10. 2022

Slávky a lá Marinára, slávky s rajčaty San Marzano, oregánem a česnekem

Mussels a lá Marinára, mussels with San Marzano tomatoes, oregano and garlic

Cozze alla Marinara, cozze con pomodori San Marzano, origano e aglio 

399 Kč

Doporučení Sommeliera

Franciacorta Brut, Monzio Compagnoni

150 Kč

(Víno má plnější buket, který unese chuť česneku a příjemnou lehčí kyselinku, která zjemní navinulost rajčat)

Slávky na bílém víně s řapíkatým celerem a petrželkou 

 Mussels, white wine, celery and parsley 

 Cozze vino bianco, sedano e prezzemolo  

390 Kč

Doporučení Sommeliera

Gavi di Gavi, Il Poggio di Gavi

160 Kč

(Lehčí vína z odrůdy Garganega se vylozeně hodí k mořským plodům a jedná se o vína spíše herbální, nežli ovocná. Za mě super k řapíkatému celeru)

 Rizoto se slávkami a rukolovým pestem 

  Risotto with mussels and aragula pesto 

  Risotto cozze e pesto di rucola  

390 Kč

Doporučení Sommeliera

Custoza Superiore, Monte del Frá

120 Kč

(Tato Custoza má nejvyšší hodnocení vůbec. Zraje na sudu, což jí přidává na plnosti. Skvěle se hodí k rizotu, v kterém je kupříkladu máslo a parmezán. Nebo pestu s olivovým olejem)

Spaghetti se slávkami na bílém víně a rajčaty Vesuvio  

Spaghetti with mussels, white wine and Vesuvio tomatoes 

Spaghetti con cozze e pomodorini del Vesuvio   

420 Kč

Doporučení Sommeliera

Riesling „Unplugged“, Weingut Tesch

140 Kč

(Toto párování bude dokonalé. Riesling z náhe, úplně suchý, s jemnou slaností a vysokou mineralitou)